הרפואה היפנית התפתחה על גבי הרפואה הסינית והיא משלבת בין טיפולים מערביים לבין טיפולים סיניים ויפניים מסורתיים.
מעניין לציין כי ביפן מרבית המטפלים ברפואה היפנית הם עיוורים, מאחר והם בעלי חוש מישוש מפותח במיוחד.
אחרי קריאת המאמר, תבינו למה.
איך נעשה האבחון ברפואה היפנית?
ההבדל העיקרי בין הרפואה הסינית לרפואה היפנית הוא בדרך שבה מתבצע האבחון. בעוד שברפואה הסינית האבחון מתבצע באמצעות הלשון והדופק, רפואה יפנית מסתמכת על מישוש אזורי הרפלקס הרבים הקיימים בחזה ובעיקר באזור הבטן. באמצעות המישוש, המטפל יכול לאבחן אזורים בהם המישוש גורם לכאב או לאי נוחות או אזורים נוקשים כתוצאה מהצטברות של לחץ או מתח. על פי האבחון, ובשיתוף עם המטופל, מתקבלת החלטה לגבי דרך הטיפול המתאימה ביותר.
מהן דרכי הטיפול הנפוצות?
דרך הטיפול העיקרית היא הדיקור היפני. על סמך האבחון נבחרות מספר נקודות בודדות שבהן יתבצע הדיקור. הדיקור כמעט ואינו מורגש ואין בו כמעט כאב מאחר והוא מתבצע באמצעות מחטים דקות מאוד אשר דוקרות רק את פני השטח של העור. הטיפול באמצעות דיקור יפני מתאים בעיקר לפתרון בעיות של מיגרנות וכאבי ראש, בעיות הורמונאליות, בעיות עיכול ועוד.
הדיקור היפני בדרך כלל מלווה בטיפול באמצעים נוספים כגון מוקסות, שהן מקלות ארוכים ודחוסים עשויים מצמח הלענה שמגבירים את זרימת הדם לאזור הכאב. את המקלות מבעירים בצד אחד ומבלי לגעת בעור, מקרבים אותם לאזורים שונים בגוף המטופל. המוקסות משמשות בעיקר לטיפול במצבים של עייפות כרונית ומערכת חיסון חלשה, בצקות, כאבי ברכיים וגב תחתון, כאבי שרירים וכאבי מחזור.
אמצעי נוסף הוא השימוש במגנטים בעלי חשמל סטטי שמונחים על הנקודות שבהן מתבצע הדיקור, על מנת לשפר את הזרימה האנרגטית באותן הנקודות שבהן מתבצע הדיקור. המגנטים עוזרים בעיקר במקרים של טראומות ובעיות אורתופדיות כמו גם במצבים של מתח ולחץ ומצבים של לחץ דם גבוה.
השילוב של רפואה מערבית מתקדמת וידע מסורתי רב שנים שנשאב מתרבויות המזרח העתיקות הופך את הרפואה היפנית לכזו שיכולה להביא להקלה משמעותית אם לא לריפוי מלא של הכאב או המחלה.
יחד עם זאת, מאחר והיא מסתמכת בעיקר על חוש המישוש, גם באבחון וגם בחלק גדול משיטות הטיפול שלה, חשבו היטב אם השיטה מתאימה לכם. אם אתם לא אוהבים שנוגעים בכם יותר מדי, אולי הרפואה היפנית היא לא השיטה המתאימה עבורכם.
כתבות מומלצות:
דיקור – כל היתרונות בטיפול אחד
רפואה הוליסטית – למי היא מתאימה ואיך לבחור נכון