הפרעות שינה, נדודי שינה וכל שם אחר למצבים בהם השינה נודדת ונשארים ערים היא מצב בלתי נסבל, אשר משפיע על אורך החיים שלנו, על הסבילות הנפשית שלנו ועל התפקוד היומיומי. הפרעות שינה ממושכות יכולות להשפיע ישירות על השכיחות לחלות במחלות מסוימות ומגבירות את הסיכון לתחלואות, לא עלינו.
למזלנו, קיימים פתרונות ברפואה הקונבנציונאלית לבעיות והפרעות שינה, ויותר מזה, מי שרוצה ללכת עוד רחוק, קיימים פתרונות גם ברפואה הטבעית. חשוב לציין, כי הרפואה הטבעית כשמה כן היא, טבעית, לא כוללת התערבות כשם שכוללת הרפואה המודרנית ושיטות הטיפול בה, שהיא לרוב באמצעות תרופות.
6 פתרונות מעולם הרפואה הטבעית לטיפול בהפרעות שינה:
טיפול בצמחי מרפא
עומסי היום יום, כמו לחץ במקום העבודה, חוסר בזמן לאכול באופן מסודר, עומס מחשבתי, דאגות. כל זה מחליש את פעילות האיברים בגוף לרבות הטחול והכבד.
חשוב לנו לנקוט בצעדים יומיומיים חוזרים על עצמם במטרה לחזק את האיברים, להרגיע אותם ובכך יהיו במצב נכון יותר לשינה. ניתן לשלב צמחי מרפא בכל מיני דרכים לאורך היום, החל משתיית תה צמחים מרגיעים כמו לבנדר, מליסה אותה ירוק. ניתן גם לשלב צמחי מרפא בכל מיני מאכלים שאנו אוכלים, יש הרבה מאכלים שכוללים פסיפלורה, שיבולת שועל, אשר ידועים ביעילותם כמרגיעים וניתן לשלב אותם בכל מיני סוגי מאכלים למיניהם.
טיפולי שיאצו
שיטת טיפול שהיא חלק מהרפואה הטבעית תורמת להרגעה של המערכות בגוף, ולכן מסייעות במניעת נדודי שינה.
השיאצו הינו טיפול במגע, במטרה לסייע להחזיר לאיזון מצבים של חוסר איזון אנרגטי בגוף
טיפול בדיקור סיני
שיטת הטיפול העתיקה, שנעשית באמצעות מחטים דקים שמטרתם לפתוח חסימות ולאפשר לאנרגיית הצ’י לזרום באופן תקין בגוף. הדיקור סיני יכול אף הוא לסייע להפחתה של נדודי שינה ולעזור לשינה טובה ואיכותית יותר והוא חלק עיקרי מטיפול בהפרעות שינה ברפואה טבעית
תזונה נכונה כאורך חיים
אכילת מאכלים נכונים במהלך היום יכולה לסייע לשינה טובה ולמניעת נדודי שינה בלילה. לדוגמא –דגנים , עדשים, שיבלות שועל. חשוב להמעיט לצריכת אלכוהול באופן כללי וצריכת קופאין קרוב לשעות בערב (קראו עוד על דיאטה יפנית)
נפלאות הפעילות גופנית
פעילות גופנית בפתיחת היום או בסיומו מסייעת פלאים לשינה איכותית. בתחילת היום פעילות גופנית מזרימה אנרגיות חיוניות לגוף לצורך תפקוד תקין של אבריו לרבות מערכת העיכול. בסוף היום, פעילות גופנית רגועה יותר לדוגמא הליכה, יכולה לסייע לגוף “להשתחרר” מעומס הפעילות היומית ולעזור להיכנס להירגעות לפני השינה
תרגול מדיטציה
אמנם לא מדובר בשיטת טיפול שהיא חלק מהרפואה הטבעית, אולם למדיטציה קווים משותפים בעקרונות. למרות הדעה הרווחת, מדיטציה לא צריכה להתבצע למול אגם שקט בישיבה מזרחית ושקט. היא יכולה להתבצע גם בדרך לעבודה, בהאזנה לקטע מדיטציה מתאים. הרוגע שמשרה המדיטציה, יכול לסייע לשינה נטולת נדודים בסוף היום
מי שסובל, באופן כרוני מנדודי שינה, חשוב שידע כי ניתן לטפל בהפרעות שינה ברפואה טבעית, וכי מומלץ לבדוק זאת, אם בנוסף או בכלל ללא טיפול מקביל ברפואה המודרנית.