בניגוד לרפואה הקונבנציונלית המלווה אתכם למשך זמן מוגבל, הרפואה האלטרנטיבית מלווה אתכם לאורך זמן רב. רפואה טבעית היא דרך חיים אשר הולכת וצוברת תאוצה לאורך השנים. לא זו בלבד שהיא מסייעת לחזק את המערכת החיסונית, אלא שהיא גם סוללת עבור המטופל את הדרך לחיים בריאים, שלמים ומאושרים יותר. דרך זו מתחילה פעמים רבות במזון שאנחנו אוכלים. וכשמדובר במאכלים בריאים ובלתי בריאים, לרפואה הטבעית יש הרבה מה להגיד.
חם וקר
רפואה טבעית שמקורותיה מסין מחלקת את המזונות לקטגוריות של חם וקר. מזונות יכולים לנוע בסקלה שבין מזונות חמים, חמימים, ניטרליים, קרירים וקרים מאוד. המזונות הקרים הם המזונות המועדפים יותר על הגוף, בעוד המזונות החמים עלולים לגרום לדלקות ומכאובים. באופן כללי, המזונות הקרים הם מזונות טריים שלא עברו עיבוד כלשהו (הכולל גם אפייה או בישול) דוגמת פירות וירקות. המזונות הקרים הם המזונות המטוגנים עתירי השומן והסוכר שמהם מומלץ להימנע.
הקטניות שאנחנו אוכלים
צריכת קטניות חשובה לשמירה על בריאותינו. כדאי להכיר מקרוב את הקטניות שהופכות את חיינו לקלים יותר ואולי אפילו להוסיף אותן לארוחה הבאה שלנו:
- אזוקי– זוהי שעועית קטנה ואדמדמה. האנרגיה שלה ניטרלית והיא מחזקת בעיקר את המעי הדק והלב. צריכת האזוקי חיונית במיוחד לטיפול במחלות כמו שלשול, סינוסיטיס או אבנים בכיס המרה.
- מש – קטנית קטנה וירוקה אשר משמשת לנטרול כאבים שמקורם בכבד או בקיבה. מומלץ לאכול מש אם אתם סובלים מכאבי ראש וסחרחורות או אבנים בכיס המרה.
- עדשים – בעלי אנרגיה ניטרלית ומשפיעים בעיקר על תפקודם של הכליות והלב. כדאי לאכול עדשים במקרה של בעיות במערכת הנשימה או בעיות פריון.
- אפונה – בעלת אנרגיה ניטרלית ומיועדת לחיזוק הכבד והטחול. היא מסייעת במניעת מחלות כמו אוסטאופורוזיס או כאבי ראש תכופים.
- שעועית לימה – שעועיות המועילה לכבד ולריאות. בעלת אנרגיה קרירה.
לא רק מזונות
רפואה טבעית כוללת שיטות טיפול רבות ומגוונות. מבין הטיפולים הנפוצים הם טיפולים באמצעות מגע דוגמת רייקי או טווינה. הטיפולים מבוססים על נקודות האנרגיה הקיימות בגופנו. המטפל מתשאל תחילה את המטופל לגבי מחלות רקע ובודק את מראהו הכללי: האם המטופל נראה חיוור? האם הוא סובל מיובש והתקלפות העור? לאחר האבחון ניגש המטפל לעיסוי. שיטת טיפול טבעית נוספת היא דיקור סיני, המושתתת על החדרת מחטים לנקודות שונות בגוף. גם במקרה זה מבצע המטפל למטופל בידוק דקדקני ורק לאחר מכן מכין תכנית מסודרת ומתחיל בדיקור.