ראשית, חשוב לי להדגיש שאני מאוד מאמינה ברפואה הקונבנציונאלית. מאמינה ברופאים, מאמינה בתרופות, בבדיקות דם, בבדיקות אחרות ובכל דבר שניתן לכמת, למדוד, ליישם ולראות תוצאות.
ואכן, כאשר הגעתי לרופא והסברתי לו כי משום מה בגילי הצעיר, בסך הכל בת 42, איבדתי לאחרונה את התחושה באגודל רגל שמאל (בעודי מגלגלת בראש מחשבות לא חיוביות בכלל לתופעה שאני מתארת בפניו). לאחר בדיקה קצרה, דיווח לי הרופא שאין מה לעשות וכי בשל הליכה של כמה חודשים בנעליים לוחצות, נפגעו לי העצבים העדינים בקצה של האגודל וכי זה יישאר ככה לנצח.
לחדשות המרעישות הללו שקיבלתי מהרופא יש גם צדדים חיוביים – איזה מזל שאני כנראה לא הולכת למות מזה וכנראה שזה לא נמק וכי אין עלי לעבור ניתוח כריתת רגל אבוי… מצד שני, כל החיים? מה? משהו פה לא מסתדר לי… לרפואה הקונבנציונאלית אין פתרון? שום פתרון?
קראו עוד על רפואה אלטרנטיבית
במהותי איננו מתיישרת עם תשובות של “אין מה לעשות” ולכן החלטתי, “לצאת מהקופסא” בנושא.
החלטתי, בפעם הראשונה בחיי, לבדוק מה יש לרפואה הסינית להציע לי, האם היא יכולה לסייע לי במקום שבו הרפואה הקונבנציונאלית הגיע למבוי סתום?
בתור רודפת ידע מוצהרת, הלכתי למקורות להבין מזה בכלל? ומצאתי כי מדובר ברפואה העתיקה ביותר, טכניקות שפותחו לפני אלפי שנים, ועדיין נעשה בהם שימוש עד היום (זה כבר אומר משהו…).
הרפואה הסינית משלבת בין העולם שמחוץ לגוף האדם, לבין העולם שבתוך הגוף שלנו. מטרתה לתקן במקום בו האיזון בין שני העולמות הללו נפגע. הכל קשור להכל, וכאשר האיזון נשמר, הגוף והנפש בריאים.
חשוב לציין עוד פרט מאוד, לרוב, מבוצע שימוש ברפואה הסינית לצורך מניעה, וכי היא נמצאה יעילה ביותר לכך.
בחנתי 4 דרכי טיפול פופולריות ביותר והנה כמה מילים על כל אחת מהן:
- דיקור סיני – מסתבר שבגוף קיימות כ- 300 נקודות דיקור. בהתאם לאבחנה, בוחרים באמצעות איזה נקודות לטפל.
- רפואת צמחים – לצמחים סגולות מרפא, סגולות איזון. בחירת הצמחים והאיזונים ביניהם, נקבעת בהתאם לאבחון, המינונים משתנים תוך כדי הטיפול במטרה להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
- טיפולי מגע – בטיפול הזה, מסתמכת הרפואה הסינית על התנועות הטבעיות של הגוף, כאשר אנו חשים כאב חד, אנו לרוב משפשפים את איזור הכאב או מניחים עליו את היד. תנועות אלו עומדות בבסיס לשיטת הטיפול באמצעות המגע.
- תזונה ותנועה – המטרה בשיטה זו, היא להזין את הגוף, בצורה בריאה ונכונה, להחדיר אנרגיה למעגלי התנועה השגרתיים שלנו, וזאת במטרה לייצר איזון אופטימלי.
טוב, אני לא יודעת מה לגביכם, אבל אחרי המחקר הזריז הזה שעשיתי, מחר אני קובעת תור, רוצה לתת הזדמנות לרפואה הסינית לפתור את הבעיה באגודל שמאל שלי. בכלל, מי יודע, אולי אני אתאהב, ארגיש טוב כל כך, שאמשיך לטפל גם כמניעה לכל מיני אתגרים עתידיים העומדים בפני.